Šokolādes pīrāgs ar mellenēm 0
Sastāvdaļas pamatnei
• 300 g šokolādes cepumu
• 100 g sviesta
Pildījumam
• 300 ml saldā krējuma
• 55 g sviesta
• 180 g tumšās šokolādes
• 180 g piena šokolādes
• šķipsniņa sāls
• 200 g melleņu (dekorēšanai)
Pagatavošana.
Veidni ieziež ar sviestu. Cepumus saberž piestā vai samaļ virtuves kombainā. Sajauc ar sviestu, kas pāris stundu pastāvējis istabas temperatūrā, un samīca. Masu rūpīgi ieklāj veidnē, veidojot uz augšu skaistas maliņas. Cep +80 °C aptuveni desmit minūtes. Tad atdzesē.
Abu veidu šokolādi salauž mazos gabaliņos, pieber sāli un noliek malā. Pannā uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sviestu un maisa, līdz izkusis. Pārlej šokolādei un ļauj, lai tā 3–5 minūtēs izkūst. Tad ar putojamo slotiņu maisa, līdz masa kļūst brūna, spīdīga un viendabīga. Uzlej pīrāga pamatnei un nakti patur ledusskapī, lai sastingst. No rīta dekorē ar mellenēm un piparmētru lapiņām. Desertam piestāv arī svaigas avenes.