Šokolādes našķi – dievišķi gardi un uzlabo smadzeņu darbību 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Šokolāde piestāv rīta kafijai, jo sniedz enerģijas lādiņu. Tā ir labs kompanjons pārgājienā, jo uzmundrina un dod spēku. Arī sabiedrotā eksāmenu laikā, jo mazina nogurumu. Šokolāde ir glābiņš romantiķiem – kad pietrūkst vārdu, lai runā šokolādes sirds! Šokolāde iepriecina. Šokolāde ir svētki – Valentīndiena, drīz būs Lieldienas ar šokolādes zaķiem.
Taču katrs pats var būt savas šokolādes autors. Ja starp simtiem garšu grūti atrast savējo, atliek eksperimentēt un fantazēt. Šokolāde ir universāla – tā ļaujas pārvērtībām, bet saglabā savu uzdevumu.
Šokolādes pozitīvā ietekme
Uzlabo smadzeņu darbību, atmiņu, koncentrēšanās spējas.
Antioksidanti, kas ir pupiņās, aizkavē ultravioletā starojuma izraisīto grumbu rašanos, stiprina muskulatūru, aizsargā un uzlabo ādas stāvokli
Šokolāde satur kalciju un antibakteriālas vielas, kas nostiprina kaulus un zobus, kā arī iznīcina mutes dobumā esošās baktērijas.
Uzlabo asinsvadu stāvokli – stiprina asinsvadu sieniņas un kavē trombu veidošanos, normalizē asinsspiedienu.
Teobromīns un magnijs sniedz enerģiju.
Šokolādes sastāvā esošais magnijs un anandamīns mazina depresijas simptomus un nodrošina labu noskaņojumu.
Kā izkausēt ūdens peldē
Salauzītu šokolādi liek karstumizturīgā sausā traukā, liek katliņā ar karstu ūdeni. Karsē, bet neuzvāra! Ūdens pakāpeniski sāks kausēt šokolādi. To maisa. Jāuzmanās no tvaikiem, kas nāk gar katliņa malām.
Šokolādi atdzesē un tad pievieno garšvielas, izmantot kā mērci vai sāk veidot konfektes.
Baltā šokolāde kūst zemākā temperatūrā.