Šokolādes muss ar avenēm un putukrējuma cepurīti 0
Šokolādes musam: 350 g tumšās šokolādes, 2 olas, 2 olu dzeltenumi, 80 g cukura, 550 ml putukrējuma.
Putukrējuma cepurītei: 450 ml saldā krējuma, 75 g cukura, 30 ml brendija, 40 ml citrona sulas.
330 g aveņu.
Kā gatavot?
Diviem olu dzeltenumiem pievieno 80 g cukura un maisot karsē ūdens peldē (raugās, lai temperatūra nespārsniedz 70 grādu, citādi sanāks omlete!). Kad masa kļuvusi gaisīga, pieliek uz rupjas rīves sarīvētu tumšo šokolādi. Izkausē un pievieno 225 ml saldā krējuma. Samaisa. Līdz ko masai ir krēmīga konsistence, to pārtrauc peldināt, ļauj 5 minūtes atdzist. Atlikušos 225 ml saldā krējuma uzputo un iecilā masā. Pilda trauciņos un liek ledusskapī. Putukrējuma cepurītei samaisa brendiju, citrona sulu un cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno 450 ml saldā krējuma un visu saputo.
Pasniedzot desertu, vispirms kārto šokolādes musu, tad avenes un beigās liek putukrējuma cepurīti.
Receptē norādītais daudzums 6 personām.
Gatavoja šefpavārs Normunds Šaiters mācību un atpūtas telpās “Viesistaba kazarmās”