Foto – Shutterstock

Šokolādes muss 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 125 ml turku zirņu ūdens
• 100 g tumšās šokolādes
• 2 ēdamkarotes pūdercukura
• tējkarote vaniļas ekstrakta
• sāls

Pagatavošana.
Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, pievieno vaniļas ekstraktu, samaisa un noliek atdzesēties. Pa to laiku turku zirņu ūdeni kuļ ar mikseri, līdz tas palēnām veido stingras putas. Tas aizņem 12–15 minūtes. Kulšanas laikā pievieno pa pusēdamkarotei pūdercukuru un šķipsniņu sāls. Pamazām pievieno izkausēto šokolādi – tai jābūt maksimāli atdzisušai, biezai. Ar karoti iemaisa masā tikai tik, lai ir samaisīts, lieki nekuļot. Saliek pa trauciņiem un noliek uz pusstundu saldētavā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.