Foto – Shutterstock

Šokolādes muss 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
8 indīgi augļi un dārzeņi, kas var radīt nopietnas veselības problēmas. Starp tiem arī tādi, ko mēs ēdam teju katru dienu
Veselam
Kādus vitamīnus nevajadzētu lietot kopā? Kombinācijas, kas kavē uzsūkšanos un var ietekmēt veselību
Pasažiere šokā: “Tikko jaunajā vilcienā no sava vēdera nocēlu blakti.” “Vivi” skaidro situāciju
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 125 ml turku zirņu ūdens
• 100 g tumšās šokolādes
• 2 ēdamkarotes pūdercukura
• tējkarote vaniļas ekstrakta
• sāls

Pagatavošana.
Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, pievieno vaniļas ekstraktu, samaisa un noliek atdzesēties. Pa to laiku turku zirņu ūdeni kuļ ar mikseri, līdz tas palēnām veido stingras putas. Tas aizņem 12–15 minūtes. Kulšanas laikā pievieno pa pusēdamkarotei pūdercukuru un šķipsniņu sāls. Pamazām pievieno izkausēto šokolādi – tai jābūt maksimāli atdzisušai, biezai. Ar karoti iemaisa masā tikai tik, lai ir samaisīts, lieki nekuļot. Saliek pa trauciņiem un noliek uz pusstundu saldētavā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.