Marka Viljamsa “Šokolādes meditācija” 0
Šai meditācijai izvēlieties šokolādi, kuru nekad neesiet nogaršojuši. Tā var būt piesātināta tumšā šokolāde vai vienkāršs batoniņš. Un tā, ķeramies klāt.
1. Atveriet iepakojumu. Ieelpojiet šokolādes aromātu, pilnībā it kā iegrimstot tajā.
2. Nolauziet gabaliņu un paskatieties uz to. Uzmanīgi izpētiet tās formas un nianses.
3. Uzlieciet gabaliņu uz mēles, lai tas sāktu kust un pievērsiet uzmanību, vai jums gribas to piespiest pie augslējām. Vienā šokolādes tāfelītē koncentrēts vairāk nekā 300 dažādu garšu. Pamēģiniet izgaršot kaut tikai nedaudzas no tām.
4. Ja pamanāt, ka novērsāt uzmanību no šokolādes, vienkārši piefiksējiet, uz ko domas novērsās, un pēc tam no jauna pievērsieties degustācijai.
5. Kad šokolāde pilnībā izkususi, lēnītēm norijiet to. Sajūtiet, kā tā plūst pa barības vadu. Turpiniet to pašu ar nākamo gabaliņu. Ko jūs jūtiet? Vai kaut kas mainījās? Vai pirmais kumosiņš likās gardāks nekā tad, ja jūs to būtu apēduši ierastā ātrumā?
Sapratāt? Atpūtāties un pie reizes paaugstinājāt serotonīna līmeni. Tagad pie darba! Jau mundrāk.
Avots: gazeta.ru