Šokolādes, mandeļu un apelsīnu tortīte. Ļoti vienkārši un gardi! 0

Pagatavošana

1. Cepumus un mandeles sasmalcina sīkos gabaliņos. Saldkrējuma sviestu izkausē un sajauc ar iegūtajām drupatām. Cepumu un riekstu pamatni ieklāj formā ar noņemamām malām, pirms tam tur ieklājot pergamentu. Atlikums noderēs rotājumam. Formu ar pamatni ieliek ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

2. Pienā ielej saldo krējumu. Sarīvē apelsīna miziņu un pievieno pienam. Uzkarsē, nenovedot līdz vārīšanās temperatūrai, un atdzesē. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Nepārtraucot maisīšanu, pieber cieti un tievā strūkliņā pielej ar saldo krējumu sajaukto pienu. Sakuļ. Masu pārlej katliņā un uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, sakarsē līdz viršanas temperatūrai. Krēmu pavāra 5-7 minūtes un noņem no uguns. Šokolādi sagriež gabaliņos un pievieno krēmam, maisa, līdz izkūst. Atdzesē.

3. Krēmu pārlej cepumu pamatnei un pārber ar pāri palikušajām cepumu un mandeļu drupatām. Liek ledusskapī uz 7-8 stundām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.