Publicitātes foto

Šokolādes makarūni ar šokolādes pildījumu 0

Mīklai
100 g pūdercukura
1/2 krūzes (apmēram 50 g) mandeļu miltu vai nomizotu, samaltu mandeļu
3 ēdamkarotes nesaldināta kakao
2 lieli olu baltumi istabas temperatūrā
5 ēdamkarotes cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Svari – koķetu īsziņu sūtīšana bijušajiem, Mežāzis – karaokes dziedāšana dušā: Kāds ir katras zodiaka zīmes “tumšākais” noslēpums?
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
1/2 krūzes saldā krējuma (vismaz 35%)
2 tējkarotes gaišā cukura sīrupa
120 g sīki sadrupinātas šokolādes (kakao saturs ~45-55%)
1 ēdamkarote sviesta

Makarūnu mīklas pagatavošana

Vispirms sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Divas plātis izklāj ar cepampapīru un sagatavo garnēšanas maisiņu ar parasto uzgali aptuveni 1 cm platumā.

Pūdercukuru, mandeles un kakao izmaļ, kamēr izveidojas vienmērīgs pulveris. Jāpārmaļ arī tad, ja iegādāti gatavi mandeļu milti, jo tie mēdz būt parupji, bet nepieciešams ļoti smalks malums.

Kuļ olu baltumus, kamēr tie sāk veidot apjomu, tad pievieno cukur un kuļ, kamēr izveidojas ļoti stingras putas.

Ar lokanu spātulu divos paņēmienos iejauc iegūto pulveri sakultajos olbaltumos un samaisa, lai izveidotos viendabīga masa. Kad tas izdarīts, masu pārvieto garnējamā maisiņā (darbojoties vienatnē, to ērtāk ielikt mērkrūzē vai lielā glāzē).

Izspiež mīklu uz platīm aptuveni 3 cm lielos aplīšos ar tikpat lielām atstarpēm.

Pāris reižu stingri uzsit ar plāti pa galda virsmu, lai makarūnu masa mazliet izlīdzinās, tad cep 15-18 minūtes. Pēc izņemšanas pilnīgi atdzesē un tikai tad noņem no plāts.

Pildījuma pagatavošana

Nelielā kastrolītī uzkarsē saldo krējumu kopā ar sīrupu. Kad maliņās krējums sāk vārīties, noņem no uguns un pievieno šokolādi. Ļauj minūti pastāvēt, tad izmaisa, kamēr masa kļuvusi viendabīga. Iemaisa sviestu.

Pirms ieziešanas makarūnos pildījumu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Ļauj cepumiem diennakti pastāvēt, lai garšas sajaucas. Var uzglabāt līdz piecām diennaktīm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.