Šokolādes mafini ar riekstiem 1
Pagatavošana
1. Uzkarsē krāsni līdz 180ºC. Mafinu pannā ieklāj papīra groziņus. Liek bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un vaniļas cukuru; visu rūpīgi samaisa.
2. Atsevišķi sakuļ olas, tām pievieno sviestu un kefīru. To visu līdz ar smalcinātiem riekstiem iejauc miltu maisījumā. Tiklīdz izveidojas mīkla, maisīšanu pārtrauc. Ja mīkla kunkuļaina, tas nekas, tā tam jābūt. Par daudz samīcīti mafini izcepti būs pacieti.
3. Mīklu liek sagatavotajās formiņās, piepildot papīriņus par 2/3, lai tai ir kur pacelties. Cep 15-20 minūtes – līdz mafini zeltainbrūni un uzpūtušies.
Recepti piedāvā: