Šokolādes kūka ar biezpienu un ķiršiem. Patiešām garda! 0
Sastāvdaļas pildījumam – 500 g biezpiena, 2 olas, 100 g cukura, vanilīns, 200 g konservētu ķiršu.
Mīkla – 200 g sviesta, 150 g melnās šokolādes, 4 olas, 100 g brūnā cukura, 250 g miltu, 10 g cepamā pulvera, šķipsniņa sāls.
Pagatavošana.
Vispirms sagatavo pildījumu. Blenderī sasmalcina biezpienu ar 2 olām un 100 g parasta cukura, pievieno vanilīnu. Blenderē, līdz masa kļūst viendabīga, bez kunkuļiem.
Katliņā izkausē 150 g šokolādes ar 200 g sviesta.
Atsevišķā traukā sakuļ olas ar brūno cukuru (var arī balto), pievieno atdzisušo šokolādes masu, samaisa.
Mīklai pievieno 250 g miltu, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un visu kārtīgi samaisa.
Silikona formā liek 1/3 daļu šokolādes mīklas, izlīdzina. Pa virsu liek pusi no biezpiena masas.
Uz biezpiena liek kārtu ar konservētiem ķiršiem (iepriekš nolej šķidrumu no tiem), pa virsu – mīklas kārta, tad atlikušā biezpiena kārta, virsū konservētie ķirši un visu noslēdz šokolādes mīklas kārta.
Cep iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 45–55 minūtes.