Šokolādes – ķirbju kēksiņi 0
Sastāvdaļas mīklai
• 110 g mīksta sviesta
• 150 g cukura
• 185 g kviešu miltu
• 225 g ķirbja biezeņa
• 60 g kakao pulvera
• 50 g sakapātu valriekstu
• 2 olas
• 1 tējkarote sodas
• ½ tējkarotes cepamā pulvera
• ½ tējkarotes sāls
Krēmam
• 300 g Filadelfijas siera
• 250 g Mascarpone siera
• 75 g sviesta
• 140 g pūdercukura
• tējkarote vaniļas ekstrakta
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• pasniegšanai – 50 ml karameļu krēma
Pagatavošana.
Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olas un turpina kult. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli. Savieno abus maisījumus, rūpīgi samaisa. Pieliek ķirbju biezeni un sakapātus valriekstus, vēlreiz samaisa. Kēksu formās saliek papīra formiņas, ielej mīklu ⅔ no tilpuma un cep +180 °C aptuveni 25 minūtes (gatavību pārbauda, iedurot vidū ar kociņu, vai mīkla nelīp klāt).
Istabas temperatūrā 2 stundas pastāvējušu sviestu saputo mikserī ar augstiem apgriezieniem, palēnām pievieno pūdercukuru un kuļ, līdz iegūta gaisīga un viendabīga masa (aptuveni 4 minūtes). Atsevišķā bļodā sajauc abu veidu sierus, kas sasiluši līdz istabas temperatūrai, pievieno tiem citrona sulu, vaniļas ekstraktu, uzmanīgi samaisa un lēnām iecilā sviesta masā. Putot nedrīkst, citādi masa atsulosies. Kēksu rozītes ar konditorejas šļirci veido tieši pirms pasniegšanas, pārlej ar karameļu mērci.
Karamele un šokolādes kēksa mīkla lieliski papildina viena otru.