Šokolādes kēkss ar biezpiena krēmu 0
Sastāvdaļas mīklai – 200 g sviesta, 200 g cukura, 1 tējkarote vaniļas cukura, 5 olas, 5 tējkarotes kakao, 250–300 g miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera.
Sastāvdaļas krēmam – 10 g želatīna, 200 g biezpiena, 150 g cukura, 200 g krējuma.
Pagatavošana.
Želatīnam uzlej 100 ml atdzesēta vārīta ūdens un atstāj uz stundu.
Tikmēr gatavo mīklu. Sviestu samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno olas, samaisa. Pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa. Mīklai jābūt ne pārāk biezai.
Cepamo formu ietauko un liek tajā mīklu. Liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes.
Samaisīto želatīnu mazā katliņā liek karsēties, bet neuzvāra. Mazliet atdzesē.
Bļodā biezpienu samaisa ar cukuru, pievieno krējumu un visu samaisa. Pievieno uzsildīto želatīnu, visu samaisa. Krēmu liek ledusskapī uz 20–30 minūtēm, lai nedaudz sastingst.
Izcepto kēksu gareniski pārgriež uz pusēm, virsējo daļu noņem nost, uz apakšējās turpat cepamajā formā uzliek viegli sabiezējušo krēmu, virsū liek kēksa otru daļu. Visu liek ledusskapī uz 3–4 stundām.
Labu apetīti!