Šokolādes–kafijas kūka. Gluži kūst mutē! 0

Šokolādes–kafijas kūka gluži vai kūst mutē, teic čaklā saimniece Ina Štāle no Augstkalnes Tērvetes novadā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

2 lielas olas viegli sakuļ ar 1,5 glāzēm cukura un nedaudz vaniļas. Pievieno 1,5 glāzes miltu, 3/4 glāzes kakao, 1 glāzi piena, 1/2 glāzes augu eļļas, 1/2 glāzi stipras kafijas, 2 tējk. cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti dzeramās sodas un šķipsniņu sāls.

Ar mikseri puto, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Tai jābūt pašķidrai. Mīklu lej formā, liek 170 grādus karstā cepeškrāsnī un cep gatavu. Īsu brīdi pirms kūka gatava, pagatavo glazūru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā uzkarsē 1 tējk. sviesta un 2–3 tējk. ūdens. Pievieno 1 tējk. kakao un 100 g melnās šokolādes. Maisot karsē, līdz šokolāde izkususi.

Kūku izņem no cepeškrāsns, virsu sadursta ar dakšiņu, pārlej ar glazūru. Liek ledusskapī atdzesēties, pēc tam ņem ārā no formas un mielojas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.