Šokolādes–kafijas kūka. Gluži kūst mutē! 0

Šokolādes–kafijas kūka gluži vai kūst mutē, teic čaklā saimniece Ina Štāle no Augstkalnes Tērvetes novadā.

Reklāma
Reklāma
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

2 lielas olas viegli sakuļ ar 1,5 glāzēm cukura un nedaudz vaniļas. Pievieno 1,5 glāzes miltu, 3/4 glāzes kakao, 1 glāzi piena, 1/2 glāzes augu eļļas, 1/2 glāzi stipras kafijas, 2 tējk. cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti dzeramās sodas un šķipsniņu sāls.

Ar mikseri puto, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Tai jābūt pašķidrai. Mīklu lej formā, liek 170 grādus karstā cepeškrāsnī un cep gatavu. Īsu brīdi pirms kūka gatava, pagatavo glazūru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā uzkarsē 1 tējk. sviesta un 2–3 tējk. ūdens. Pievieno 1 tējk. kakao un 100 g melnās šokolādes. Maisot karsē, līdz šokolāde izkususi.

Kūku izņem no cepeškrāsns, virsu sadursta ar dakšiņu, pārlej ar glazūru. Liek ledusskapī atdzesēties, pēc tam ņem ārā no formas un mielojas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.