Šokolādes–kafijas kūka. Gluži kūst mutē! 0

Šokolādes–kafijas kūka gluži vai kūst mutē, teic čaklā saimniece Ina Štāle no Augstkalnes Tērvetes novadā.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

2 lielas olas viegli sakuļ ar 1,5 glāzēm cukura un nedaudz vaniļas. Pievieno 1,5 glāzes miltu, 3/4 glāzes kakao, 1 glāzi piena, 1/2 glāzes augu eļļas, 1/2 glāzi stipras kafijas, 2 tējk. cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti dzeramās sodas un šķipsniņu sāls.

Ar mikseri puto, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Tai jābūt pašķidrai. Mīklu lej formā, liek 170 grādus karstā cepeškrāsnī un cep gatavu. Īsu brīdi pirms kūka gatava, pagatavo glazūru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā uzkarsē 1 tējk. sviesta un 2–3 tējk. ūdens. Pievieno 1 tējk. kakao un 100 g melnās šokolādes. Maisot karsē, līdz šokolāde izkususi.

Kūku izņem no cepeškrāsns, virsu sadursta ar dakšiņu, pārlej ar glazūru. Liek ledusskapī atdzesēties, pēc tam ņem ārā no formas un mielojas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.