Šokolādes–kafijas kūka. Gluži kūst mutē! 0
Šokolādes–kafijas kūka gluži vai kūst mutē, teic čaklā saimniece Ina Štāle no Augstkalnes Tērvetes novadā.
2 lielas olas viegli sakuļ ar 1,5 glāzēm cukura un nedaudz vaniļas. Pievieno 1,5 glāzes miltu, 3/4 glāzes kakao, 1 glāzi piena, 1/2 glāzes augu eļļas, 1/2 glāzi stipras kafijas, 2 tējk. cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti dzeramās sodas un šķipsniņu sāls.
Ar mikseri puto, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Tai jābūt pašķidrai. Mīklu lej formā, liek 170 grādus karstā cepeškrāsnī un cep gatavu. Īsu brīdi pirms kūka gatava, pagatavo glazūru.
Katliņā uzkarsē 1 tējk. sviesta un 2–3 tējk. ūdens. Pievieno 1 tējk. kakao un 100 g melnās šokolādes. Maisot karsē, līdz šokolāde izkususi.
Kūku izņem no cepeškrāsns, virsu sadursta ar dakšiņu, pārlej ar glazūru. Liek ledusskapī atdzesēties, pēc tam ņem ārā no formas un mielojas.