Šokolādes halva – mājās gatavots veselīgs gardums 0
Nepieciešams
4 ēdamkarotes Indijas riekstu
3 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu
3 ēdamkarotes grieķu riekstu
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
1 tējkarote medus
2 tējkarotes kakao
3 vīģes
Presētas kakao pupas (vai šokolāde ar 99% kakao) apviļāšanai – aptuveni 20 gr
Pagatavošana
1. Vīģes izmērcē karstā ūdenī.
2. Kakao pupas/šokolādi sarīvē uz vissmalkākās rīves.
3. Blenderī sasmalcina saulespuķu sēkliņas un riekstus, pievieno notīrītas vīģes, kļavu sīrupu un medu. Visu samaisa viendabīgā masā.
4. Liek ledusskapī uz 7-10 minūtēm. Pēc tam veido bumbiņas un apvārta kakao pulverī. Glabā ledusskapī.