Foto – Anda Krauze

Šokolādes fondants: pasniedz siltu ar saldējumu vai ogu mērci 0

Sastāvdaļas
• 70 g sviesta
• 65 g 45% tumšās šokolādes
• 2 olas
• 75 g (5 desert­karotes) brūnā cukura
• 35 g kviešu miltu

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Divas olas samaisa (neputo!) ar brūno cukuru, līdz masa kļūst gaiši dzeltena. Ja tās puto, cepot sanāks kēkss, brīdina konditore Maija Kaire. Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. Kad masa padzisusi, to uzmanīgi iemaisa saputotajās olās. Pēc tam, rūpīgi maisot, pievieno izsijātus miltus.
Cepeškrāsni sakarsē līdz +180 °C. Karstumizturīgas formiņas vai krūzītes ietauko ar sviestu. Šokolādes un olu masu pilda trauciņos. Cep 8–12 minūtes, ne ilgāk, citādi fondants neizdosies.
Pasniedz uzreiz, kamēr vēl silts. Ļoti labi sader ar vaniļas saldējumu, ar ogu, pie­mē­ram, zemeņu, mērci.
Fondanta viducītim jābūt šķidram – lai, iedurot tajā karotīti, kārdinoši iztecētu šokolāde. Ja pārcep, sanāk kēkss, nevis fondants.

Foto – Anda Krauze
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.