Publicitātes foto no grāmatas “Kūkas”

Šokolādes-biešu kūka 0

Gatavo mīklu. Bietes notīra un smalki sarīvē. Ja bietes ir jaunas, tad lieko šķidrumu labāk nospiest. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Cukuru, olas un augu eļļu puto, līdz masa kļuvusi gaiša. Pievieno vaniļas ekstraktu, izsijātus miltus, sāli un mandeles, un visu uzmanīgi samaisa.

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
Latvijā dzimušās Annas meita šokēja pasauli: viņa bija sešgadīga bārene vai pieaugusi sieviete, kura izlikās par bērnu?
Lasīt citas ziņas

Masai pievieno šokolādi un bietes, un vēlreiz kārtīgi samaisa.

Gatavo mīklu pārlej sagatavotā formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 35–40 minūtes 175 grādos. Ja augša sāk plaisāt, labāk to apsegt ar foliju. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, kūkai ļaut atdzist 5–7 minūtes, tad to izņem no formas un pilnībā atdzesē.

Gatavo glazūru. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Istabas temperatūras krējumu uzputo ar pūdercukuru, pievieno līdz istabas temperatūrai atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavo glazūru uzsmērē kūkai un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzina. Pēc 15–20 minūtēm kūku var pasniegt.

Pirms pasniegšanas atdzesē!

Recepte no grāmatas:

Publicitātes foto
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.