Foto – Shutterstock.com

Šokolādes-apelsīnu mafini kārumnieku brokastīm 1

Šokolādes-apelsīnu mafinu recepti iesaka krievu aktrise un kulinārijas guru Jūlija Visocka. Labākai garšai viņa iesaka izmantot mandarīnu vai citronu sukādes, vai arī cukurotu ingveru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varbūt kāds pilsonis par to naudu māju uzcēla…” ļaudis diskutē, vai 150 000 eiro par “Dimdiņu” zīmola maiņu nav pārmaksāts
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Milti 250 g
Tumšā šokolāde 150 g
3 olas
Brūnais cukurs 120 g
Saldkrējuma sviests 100 g
Krējums 100 g
Apelsīnu sukādes, divas saujas
Piens 175 ml
Saldais krējums 50 ml
Kakao 40 g
Cepamais pulveris 1,5 tējkarote
Jūras sāls 0,5 tējkarotes

Pagatavošana
1. Cepeškrāsni iepriekš sasilda līdz 200ºС.
2. Sviestu izkausē.
3. Miltus sajauc ar cukuru, kakao, cepamo pulveri un sāli.
4. Ar kakao sajauktajiem miltiem pievieno sukādes (nedaudz atstājot rotāšanai), visu samaisa.
5. 100 gramus šokolādes ar nazi sasmalcina mazos gabaliņos, pievieno miltu un cukātu maisījumam, samaisa.
6. Ar putotāju sajauc olas, krējumu un pienu, pēc tam pielej kausēto sviestu (nedaudz atstājot cepamā papīra ietaukošanai). Visu samaisa.
7. Pievieno miltus ar cepamo pulveri un viegli pārcilā.
8. No cepamā papīra izgriež 10-12 kvadrātus, kas izmēra ziņā ir lielāki nekā mafinu formiņas tā, lai papīra malas sniegtos pāri formiņas malai.
9. Papīra kvadrātus ieziež ar pāri palikušo kausēto sviestu, ieklāj mafinu formās un ielej mīklu.
10. Mafinus cep sasildītā cepeškrāsnī 25 minūtes.
11. Atlikušo šokolādi salauž nelielos gabaliņos, liek katliņā, pielej saldo krējumu un uzsilda.
12. Gatavos mafinus pārlej ar šokolādes glazūru un izrotā ar atlikušajām sukādēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.