Snickers torte. Recepti piedāvā prasmīgā kūku cepēja Inga Eglīte 1
Sastāvdaļas
• 24 olas
• 24 ēdamkarotes kviešu miltu
• 24 ēdamkarotes cukura
• 0,5 l saldā krējuma
• 3 kārbiņas vārīta iebiezinātā piena
• 3 paciņas sviesta (180 g)
• 200 g karamelizētu riekstu
Pagatavošana.
No 24 olām sanāks trīs lielas biskvīta ripas. Olas iesit miksera traukā, baltumus neatdalot no dzeltenumiem, pieber cukuru un aptuveni 10 minūtes kuļ. Tad iecilā miltus. Inga to dara ar roku, nevis karoti, jo tad labāk izjūtot masas konsistenci. Masu arī nedrīkst samocīt, jo sakultais olas baltums saplakšot.
Masu lej veidnēs un 15–20 minūtes cep +180 °C. Kad biskvīti izcepušies, izņem no veidnes un atdzesē. Tikai tad drīkst torti likt kopā.
Iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, pievieno sauju karamelizētu riekstu. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un uzputo. Uz biskvīta kārtas klāj iebiezināto pienu ar sviestu un riekstiem, tad liek biskvītu, ko noklāj ar putukrējumu, atkal biskvīta kārtu, iebiezināto pienu ar sviestu, biskvītu un visbeidzot putukrējumu. Rotā ar kausētu šokolādi un rīvētām šokolādes skaidiņām.