Foto – Matīss Markovskis

Smiltsērkšķu un kefīra želeja ar dižbrūkleņu sukādēm – viegls un veselīgs deserts 0

Sastāvdaļas
* 400 ml smiltsērkšķu sulas
* 200 g kefīra
* 25 g želatīna
* cukurs pēc garšas
* mazliet vaniļas cukura
* dižbrūkleņu sukādes

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina 15 minūtes. Uzvāra smiltsērkšķu sulu, pieber cukuru pēc garšas, tad pievieno daļu uzbriedinātā želatīna. Maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīdis. Lej deserta trauciņos vai prāvās glāzēs līdz pusei. Liek ledusskapī, lai sastingst.

Kefīru uzkarsē, bet nevāra, citādi atslāņosies. Kefīram pieliek atlikušo želatīnu un izmaisa. Lej trauciņos, kur jau ir sacietējusī smiltsērkšķu želeja. Atkal ieliek ledusskapī, lai sastingst. Dekorē ar dižbrūkleņu sukādēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Padoms. Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore iesaka tādu želeju gatavot no paniņām, lai ir vēl liesāk. Paniņām pievieno vaniļas cukuru, stēviju saldumam un iejauc uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu. Pasniedz ar nesaldinātu mērci, izmantojot saldētās ogas, kas atlaidinātas un sablendētas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.