Smiltsērkšķu un kefīra želeja ar dižbrūkleņu sukādēm – viegls un veselīgs deserts 0
Sastāvdaļas
* 400 ml smiltsērkšķu sulas
* 200 g kefīra
* 25 g želatīna
* cukurs pēc garšas
* mazliet vaniļas cukura
* dižbrūkleņu sukādes
Pagatavošana.
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina 15 minūtes. Uzvāra smiltsērkšķu sulu, pieber cukuru pēc garšas, tad pievieno daļu uzbriedinātā želatīna. Maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīdis. Lej deserta trauciņos vai prāvās glāzēs līdz pusei. Liek ledusskapī, lai sastingst.
Kefīru uzkarsē, bet nevāra, citādi atslāņosies. Kefīram pieliek atlikušo želatīnu un izmaisa. Lej trauciņos, kur jau ir sacietējusī smiltsērkšķu želeja. Atkal ieliek ledusskapī, lai sastingst. Dekorē ar dižbrūkleņu sukādēm.
Padoms. Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore iesaka tādu želeju gatavot no paniņām, lai ir vēl liesāk. Paniņām pievieno vaniļas cukuru, stēviju saldumam un iejauc uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu. Pasniedz ar nesaldinātu mērci, izmantojot saldētās ogas, kas atlaidinātas un sablendētas.