Cūkgaļas fileja ar karamelizētiem sīpoliem un smiltsērkšķiem 0

Cūkgaļas filejai un karbonādēm jau gadiem biju taisījusi mērci no upeņu ievārījuma. Taču nu aptvēru, ka upeņu vietā var izmantot smiltsērkšķus. Izdevās lieliski! Pamēģiniet!

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Šoreiz gatavojām fileju, tālab nepieciešamas
2 cūkgaļas filejas, 2 sakapātas ķiploka daiviņas, 3 ripiņās sagriezti sīpoli, 2 ēd. k. brūnā cukura, tasīte smiltsērkšķu, Provansas garšvielas, piecu piparu maisījums, mazliet sviesta un olīveļļas.

Vispirms uz pannas sakarsē sviestu un olīveļļu. Sagriež cūkgaļas fileju biezās šķēlēs un apcep tā, lai abas puses būtu zeltaini brūnas. Tad uzliek vāku un cep vēl 3 minūtes. Gaļu pārliek cepamajā traukā, pārklāj ar foliju un ieliek cepeškrāsnī 80°C, lai tā turētos silta. Pannā, kurā cepta gaļa, atlikušajā sviestā apcep ķiplokus un sīpolus. Kad tie mīksti, pieber cukuru, garšvielas un smiltsērkšķus. Visu sautē uz lēnas uguns un ļauj cukuram karamelizēties, tad gatavo mērci pārlej gaļai un servē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.