Stāsts par garšu 0

Mans šīs vasaras lielais atklājums – smiltsērkšķi jeb Latvijas jaunais zelts! Kas to būtu domājis, ka mūsu pašu Latvijā ir tāds smiltsērkšķu dārzs, kurā šīs bezgala vērtīgās ogas mīl, lutina, ievāc un pārstrādā ar apbrīnojamu rūpību. Smiltsērkšķa sīkā odziņa ir tik bagāta ar vitamīniem un citām cilvēka veselībai un labsajūtai nepieciešamām vielām! Tas mani iedvesmoja, un es izdomāju pat vairākas receptes ar šīm zelta ogām.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas
No smiltsērkšķu plantācijas un ražotnes mēs braucam netālu uz “Satori Alfa” līdzīpašnieka un direktora Kaspara Dzērves jaukajām mājām. Viņa meita Ieva arī strādā uzņēmumā. Pārējie bērni, kas cītīgi vēro mūsu rosīšanos, vēl ir par mazu, bet gan jau iesaistīsies! Kasparam ar sievu Sarmīti dārzā ir ļoti daudz puķu un arī dārzeņu dobju, kas dod man iespēju vēl papildināt receptes un pašai izraut burkānus un puravu. (Pirmo reizi mūžā izrauju no dobes puravu… Protams, kaut ko vēlējos). Ievēroju, ka šeit aug arī kreses, un mudīgi saplūcu, lai dekorētu ēdienu ar šo skaisto, ēdamo ziedu. Žēl, ka krešu ziedus Latvijā nevar nopirkt… Amerikā lielveikalos var šos ziedus pirkt, lai dekorētu ēdienus, kā arī liktu salātos.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.