Foto – Valdis Semjonovs

Smiltenes “burratta” siers upeņu kažokā. Nu ļoti smalki! 0

Recepti no saviem krājumiem piedāvā šefpavārs Arnis Ansons.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 1 gab. Smiltenes “burratta” siera, 1 gl. saldētu upeņu, 5 ēd. k. brūnā cukura, ½ gl. portvīna, ½ gl. saldētu zaļo zirnīšu, sāls, 2 āboli “Granny Smith”, piparmētras, ¼ gl. baltvīna, zirņu dzinumi, 1 šķēle franču bagetes, rukola, olīveļļa, citronu sula.

Pagatavošana.

Lielāko daļu upeņu ievieto katliņā, pievieno 2 ēd. k. brūnā cukura, portvīnu, vāra, līdz ogas savārījušās ievārījumā. To sablendē, pēc tam izspiež caur smalku sietu. Kad masa atdzisusi, “burratta” sieru liek gatavajā upeņu mērcē. Lai pagatavotu zaļo zirnīšu un skābo ābolu čatniju, vispirms zaļos zirnīšus atlaidina siltā ūdenī, nomizotus ābolus, kam izņemta serde, sarīvē uz rupjas rīves. Katliņā lej baltvīnu, pievieno 3 ēd. k. brūnā cukura un vāra. Kad baltvīns līdz pusei novārījies, pievieno sarīvētos ābolus, sautē, līdz masa sabiezējusi. Pusi masas liek bļodiņā, pievieno zaļos zirnīšus, pieber mazliet sāls, masu ar dakšu saspaida. Lai pagatavotu ābolu un piparmētru biezeni, atlikušos sasautētos ābolus ievieto blendera krūzē, pievieno pusi saujas piparmētru lapiņu, sablendē. Masu liek bļodiņā, ļauj atdzist. Pāri palikušās saldētās upenes pārlej ar tikko vārītu, karstu brūnā cukura sīrupu. Ļauj ogām ievilkties. Franču bageti griež šķēlēs, uz grila pannas apgrilē no abām pusēm. Rukolu liek bļodiņā, pievieno olīveļļu un citronu sulu, samaisa. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja. Dekorē ar rukolu.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.