Smilšumīklas strūdele ar āboliem 1
Autors: “Praktiski.lv”
Sastāvdaļas – 200 g sviesta, glāze cukura, glāze miltu, 2 olas, 2 – 3 āboli, tējkarote kanēļa.
Pagatavošana.
Istabas temperatūras mīkstu sviestu sasmalcina nelielos gabaliņos. Pievieno miltus un cukuru. Visu samīca drupačās.
Pievieno olas un samīca viendabīgu mīklu. Ja šķiet, ka trūkst miltu, var pievienot pāris ēdamkarotes.
Mīklas bumbu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
Pēc stundas mīklu izņem no ledusskapja un ļauj nedaudz atsilt.
Kad mīkla kļūst mīcāma, izveltnē plānu pamatni.
Virsū liek smalki sarīvētus ābolus. Pārkaisa ar cukuru un kanēli pēc garšas.
Satin visu ruletē un liek uz cepamās pannas, kura pārklāta ar cepampapīru.
Cep 200 grādu karstumā 30 minūtes.
Strūdeli gabaliņos griež siltu, citādi tā sadrups.
Labu apetīti!