Foto – Marta Purmale

Smilšu mīklas zvaigznītes ar divām šokolādēm 0

PAGATAVOŠANA

Lai taptu mīkla, sviestam jābūt mīkstam, bet ne pilošam. Sviestu kopā ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru rūpīgi satrin ar koka karoti, pamazām pievieno miltus un visu kārtīgi saberž kopā. Izveido mīklas bumbu, to ietin pārtikas plēvē un vismaz stundu (var arī ilgāk, teiksim, visu nakti) patur ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pirms cepšanas mīklai piejauc melno šokolādi, ātri izrullē. Ar formiņu izspiež cepumiņus. Ieteicams rullēt uzreiz uz cepampapīra, tad nevajadzēs cepumus pārnest uz plāts, atliks tikai noņemt nost lieko mīklu, un saglabāsies perfekta cepumu forma. Viss jādara diezgan ātri, lai mīkla nepaspētu sasilt.

Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pilnībā atdzisušiem cepumiem uzlej izkausētu balto šokolādi.

Uzmanību! Baltā šokolāde jākausē ļoti izmanīgi, jo pārāk augstā temperatūrā tā sadalās. Tāpēc, tiklīdz šokolāde sāk nedaudz kust, katliņu uzreiz noņem no uguns un maisa, kamēr izkūst pilnībā. Katliņa karstums izkausē šokolādi.

Meistares piebilde

No šā daudzuma var pagatavot aptuveni 30 cepumiņu.

Ja izmanto tā dēvēto termoizturīgo šokolādi, cepšanas laikā tā neizkusīs un skaisti izskatīsies. Ja vēlas, šokolādes lodītes var bērt vairāk, tad garša būs šokolādīgāka. Mīklai var pievienot arī parasto šokolādi, tad to sarīvē uz rupjas rīves vai sasmalcina ar nazi. Šokolāde gan mīklu iebrūninās, nebūs tik skaisti, bet garšu tas nepavisam nebojās.

36,6 °C konsultante AGNESE VĪDNERE, konditore, mājražotāja

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.