Smēriņš ar zivi un maurlokiem 0
Sastāvdaļas: aptuveni 600 g karsti kūpinātas zivs – der sviesta zivs, skumbrija, menca, reņģe, tējkarote kaperu, vārīta ola, šalotes sīpols, maurloki, nedaudz diļļu, bezpiedevu jogurts vai majonēze, malti melnie pipari.
Kā gatavot?
Zivi iztīra no asakām, smalki sakapā vai blendē, pievienojot sagrieztu sīpolu, sakapātus maurlokus un dilles, olu un kaperus, kā arī jogurtu pēc vajadzības, lai veidojas tāda kā smērējama pastēte.
Citronu sviests
Sastāvdaļas:
* 180–200 g sviesta
* tējkarote rīvētas citrona miziņas
* pāris pilienu citrona sulas
* ēdamkarote sakapātu pētersīļa zaļumu
* mazliet jūras sāls
Kā gatavot?
Visu sajauc viendabīgā masā, var sablendēt.
Tomātu salsa
Sastāvdaļas:
* 4 vidēji tomāti
* violetais sīpols
* tējkarote sakapātu koriandra zaļumu
* tējkarote citrona sulas
* pustējkarote sakapātu pētersīļa zaļumu
* šķipsniņa kumina sēklu
* šķipsniņa paprikas pulvera
* puse čili pāksts
* aptuveni pusglāze olīveļļas
* sāls un cukurs pēc garšas
Kā gatavot?
Tomātus blanšē, novelk miziņu, sagriež kubiņos. Tāpat smalcina arī sīpolu. Zaļumus un čili sīki sagriež. Ja tīk koriandrs, var likt vairāk nekā tikai tējkaroti, būs izteiktāka garša. Visam pievieno citrona sulu, kuminu, sāli un cukuru. Beigās pamazām lej olīveļļu, iejauc un skatās, lai nav pārlieku šķidrs. Parasti eļļa labi sasūcas, piešķirot salsai vajadzīgo vijīgumu.
Konsultēja restorāna “Ave Luna” šefpavāre Ineta Grēniņa