Foto-andriskozlovskis.lv

Smēriņš ar zivi un maurlokiem 0

Sastāvdaļas: aptuveni 600 g karsti kūpinātas zivs – der sviesta zivs, skumbrija, menca, reņģe, tējkarote kaperu, vārīta ola, šalotes sīpols, maurloki, nedaudz diļļu, bezpiedevu jogurts vai majonēze, malti melnie pipari.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
RAKSTA REDAKTORS
4 biežākās kļūdas, kāpēc topošie šoferi “izkrīt” CSDD braukšanas eksāmenā. Tās der atcerēties arī pieredzējušiem šoferiem
Lasīt citas ziņas

Zivi iztīra no asakām, smalki sakapā vai blendē, pievienojot sagrieztu sīpolu, sakapātus maurlokus un dilles, olu un kaperus, kā arī jogurtu pēc vajadzības, lai veidojas tāda kā smērējama pastēte.

 

Citronu sviests

Sastāvdaļas:

 * 180–200 g sviesta

* tējkarote rīvētas citrona miziņas

* pāris pilienu citrona sulas

* ēdamkarote sakapātu pētersīļa zaļumu

* mazliet jūras sāls

 

Kā gatavot?

Visu sajauc viendabīgā masā, var sablendēt.

 

Tomātu salsa

Sastāvdaļas:

 * 4 vidēji tomāti

* violetais sīpols

* tējkarote sakapātu koriandra zaļumu

* tējkarote citrona sulas

CITI ŠOBRĪD LASA

* pustējkarote sakapātu pētersīļa zaļumu

* šķipsniņa kumina sēklu

* šķipsniņa paprikas pulvera

* puse čili pāksts

* aptuveni pusglāze olīveļļas

* sāls un cukurs pēc garšas

 

Kā gatavot?

Tomātus blanšē, novelk miziņu, sagriež kubiņos. Tāpat smalcina arī sīpolu. Zaļumus un čili sīki sagriež. Ja tīk koriandrs, var likt vairāk nekā tikai tējkaroti, būs izteiktāka garša. Visam pievieno citrona sulu, kuminu, sāli un cukuru. Beigās pamazām lej olīveļļu, iejauc un skatās, lai nav pārlieku šķidrs. Parasti eļļa labi sasūcas, piešķirot salsai vajadzīgo vijīgumu.

 

Konsultēja restorāna “Ave Luna” šefpavāre Ineta Grēniņa

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.