Foto: Shutterstock

Smaržo pasakaini, garšo vēl labāk: mājās gatavota zemeņu kūka ar krēmsieru 3

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kāpēc naktī, ja pēkšņi pamosties, vajadzētu paciesties un neiet uz tualeti, skaidro miega speciālisti 36
Veselam
Ko sīpoli labu dara ķermenim: 8 iemesli, kāpēc šie dārzeņi būtu jāēd
TV24
Slaidiņš: “Bija sajūta, ka visiem, kas tur ieradās, jābučo Trampa pēcpuse”
Lasīt citas ziņas

Kad zemenes dobēs sāk sārtoties, neatņemama kārumnieku sastāvdaļa ir zemeņu kūka. Bet ne visi to prot pagatavot. Šī ir izcila recepte, pēc kuras gatavojot tev izdosies nevainojami garda kūka!

Zemeņu biskvītkūka

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas biskvītam:

• 3 lielas olas

• 100 g cukura

• 100 g kviešu miltu

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

Krēmam:

• 450 g zemeņu

• 350 g krēmsiera

• 30 g pūdercukura

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielā bļodā olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu sakuļ, līdz apjoms trīskāršojies.

Veidnē ieklāj cepampapīru un pilda mīklu. Cep cepeškrāsnī 220 °C, līdz biskvīta virsma kļūst zeltaini brūna un stingra – aptuveni 12 minūtes. Atdzesē veidnē 5 minūtes, pēc tam uzmanīgi pārvieto uz režģa un atdzesē vēl stundu.

Pagatavo krēmu: krēmsieru sajauc ar pūdercukuru. 150 gramu zemeņu sablendē viendabīgā masā, pārējās sagriež šķēlītēs.

Biskvītu pārgriež horizontāli divās ripās. Pārziež ar divām trešdaļām zemeņu krēma. Virsū kārto sagrieztās zemenes (gandrīz visas). Pārliek pāri otru biskvīta ripu un pārziež ar atlikušo krēmu un izrotā ar zemeņu šķēlītēm. Pirms pasniegšanas kādu laiku patur ledusskapī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.