Smaržo pasakaini, garšo vēl labāk: mājās gatavota zemeņu kūka ar krēmsieru 3
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Kad zemenes dobēs sāk sārtoties, neatņemama kārumnieku sastāvdaļa ir zemeņu kūka. Bet ne visi to prot pagatavot. Šī ir izcila recepte, pēc kuras gatavojot tev izdosies nevainojami garda kūka!
Zemeņu biskvītkūka
Sastāvdaļas biskvītam:
• 3 lielas olas
• 100 g cukura
• 100 g kviešu miltu
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
Krēmam:
• 450 g zemeņu
• 350 g krēmsiera
• 30 g pūdercukura
Pagatavošana:
Lielā bļodā olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu sakuļ, līdz apjoms trīskāršojies.
Veidnē ieklāj cepampapīru un pilda mīklu. Cep cepeškrāsnī 220 °C, līdz biskvīta virsma kļūst zeltaini brūna un stingra – aptuveni 12 minūtes. Atdzesē veidnē 5 minūtes, pēc tam uzmanīgi pārvieto uz režģa un atdzesē vēl stundu.
Pagatavo krēmu: krēmsieru sajauc ar pūdercukuru. 150 gramu zemeņu sablendē viendabīgā masā, pārējās sagriež šķēlītēs.
Biskvītu pārgriež horizontāli divās ripās. Pārziež ar divām trešdaļām zemeņu krēma. Virsū kārto sagrieztās zemenes (gandrīz visas). Pārliek pāri otru biskvīta ripu un pārziež ar atlikušo krēmu un izrotā ar zemeņu šķēlītēm. Pirms pasniegšanas kādu laiku patur ledusskapī.