RECEPTES 1
Spinātu salāti ar piparmētrām
• 250 g spinātu
• 250 g ķirštomātu
• 100 g piparmētru
• 200 g Brie siera
• 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu eļļas
• 1 tējkarote balzametiķa
• 1 tējkarote sojas mērces
Ķirštomātus sagriež četrās daļās, sieru – kubiciņos. Liek traukā. Pievieno sagrieztus spinātus un piparmētru lapas, uzslaka eļļu, balzametiķi, sojas mērci un samaisa.
Jēra gaļa ar piparmētrām
• 4 jēra gaļas šķēles
• 2 ēdamkarotes svaigu piparmētru
• 5 ēdamkarotes medus
• 1 ēdamkarote galda etiķa
• 2 ēdamkarotes silta ūdens
• Sāls
• Malti melnie pipari
Medu, etiķi, piparmētras, sāli, piparus un ūdeni vāra katliņā aptuveni piecas minūtes. Gaļas šķēles tikpat ilgi apcep cepeškrāsnī. Tad vienu šķēles pusi noziež ar pusi izvārītās mērces un cep cepeškrāsnī piecas minūtes. Apziež otru šķēles pusi un turpina cept nelielā temperatūrā, gaļu regulāri aplaistot ar izdalījušos šķidrumu.