Smaržīgās kafijas maizītes. Vecmāmiņu recepte, ko der atcerēties! 2

Sastāvdaļas
1 glāze piena,
150 g sviesta vai margarīna,
100 g cukura,
500 g kviešu miltu,
50 g rauga,
ola pārziešanai

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Pildīšanai – ievārījums, kanēlis ar cukuru.

Pagatavošana.

Pienu, sāli, cukuru un 50 g taukvielu uzkarsē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piesijā daļu miltu, pielej “iedarbinātu” raugu.

Kārtīgi sakuļ, piesijā atlikušos miltus un samīca.

Siltā vietā uzraudzē, izveltnē 1 cm biezu plāksni, divas trešdaļas plāksnes pārliek ar taukvielas piciņām, saloka trīs daļās un vēlreiz trīs daļās.

Tad izveltnē atkal taisnstūrveida plāksni, pārklāj ar atlikušo taukvielas daudzumu un saloka kā iepriekš.

Pēc tam izveltnē apmēram 0,5 cm biezu plāksni un veido dažā¬das no mīklas strēmelēm savītas maizītes vai sagriež taisnstūrveida gabaliņos, ko piepilda ar biezu ievārījumu vai cukuru un kanēli, pārloka un vienu malu sagriež bārkstiņās.

Uz plāts uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, cep gaiši brūnas.

Atdzesētas pārkaisa ar pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.