Smalkas vakariņas mājās: pasta ar vistu un brokoļiem – šefpavāra recepte 5
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Nedēļas nogales brīvdienai piedāvājam šefpavāra recepti krāsnī ceptiem dārzeņiem ar mocarellas sieru un kajēnas piparu majonēzi!
Pasta tagliatelle ar vistu un brokoļiem
4 personām
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Sastāvdaļas:
- 2 vistas kājas
- 2 ēd. k. olīveļļas
- ½ tējk. sāls
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 citrons
- 1 brokolis;200 g krēmsiera
- 400 g pastas mīklas
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepeša traukā liec vistas kājas, kas ierīvētas ar olīveļļu, sāli, citrona miziņu, citrona sulu un ķiplokiem. Pārklāj ar foliju vai uzliec vāku un cep 45 minūtes.
Tikmēr izveltnē mīklu, izmantojot pastas mašīnu; ja tev tādas nav, izrullē ar mīklas rulli pēc iespējas plānāku un sagriez strēmelēs. Apviļā miltos, lai strēmeles nesalīp. Sagatavo brokoļus – atdala rozetes no kacena un sagriez smalkākos gabalos.
Kad vista gatava, saplucini gaļu, atdalot to no kaula un ādas. Vistas cepšanas sulas atstāj traukā, tās noderēs ēdiena pagatavošanai.
Uzvāri ūdeni (vismaz 2 l), tajā 1 minūti vāri brokoļus, tad pievieno svaigo pastu un vāri, kamēr tā uzpeld virspusē. Paralēli pannā sasildi vistas gaļu cepšanas sulās, tad samaisi to ar pastu un brokoļiem, pievieno krēmsieru un pasniedz siltu.