Foto – Aija Geida

Slinkās piparkūkas 0

Sviestu izkausē uz mazas uguns, pieber garšvielas un atdzesē. Saputo olas, pievieno atdzisušu sviestu, cukura sīrupu un valriekstus. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pieber šķidrajai masai. Pakāpeniski pielej pienu, jo atkarībā no miltu kvalitātes var nedaudz atšķirties vajadzīgais daudzums. Mīklai jābūt tādai, lai tā negribīgi pilētu no karotes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pannā ieklāj cepampapīru, uzlej mīklu un cep +180 °C aptuveni 25 minūtes. Tad pārlej ar izkausētu šokolādes glazūru, atdzesē un sagriež gabaliņos.

! Ja nav pieejami rudzu milti, var izmantot kviešu miltus.

PADOMS

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai piparkūkām un Ziemassvētku cepumiem būtu izteikts aromāts un tie garšotu īpaši, vajag izmantot tikko maltas garšvielas. Pagatavot garšvielu maisījumu nav sarežģīti. Pamatrecepte: tējkarote malta kanēļa, pa pustējkarotei malta koriandra, muskatrieksta un ingvera, desmit graudiņu kardamona (zaļo kardamonu maļ ar visām pākstiņām), smaržīgo piparu un krustnagliņu. Lai garšvielas varētu izpausties, jāaktivizē tajās esošā ēteriskā eļļa – garšvielas uz sausas pannas aptuveni 30–45 sekundes uzsilda, līdz jūt aromātu, un tikai tad samaļ kafijas dzirnaviņās vai sagrūž piestiņā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.