Slinkais rudens dārzeņu sautējums. Recepte improvizācijai 0

Sastāvdaļas – 150 g riekstu ķirbja, 150 g sviesta ķirbja, 150 g kabača, ½ paprikas, 2 burkāni; sauja visdažāko sēkliņu – saulespuķu, ķirbja, sezama tumšo un/vai gaišo; 2 tējk. balzamiko, 3 ēd. k. olīveļļas, 1 ķiploka daiviņa, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Šis ir ļoti vienkāršs veids, kā izmantot rudens dārzeņus, kas varbūt pārāk ilgi uzkavējušies ledusskapī – kad to ir par maz, lai iesāktu ko nopietnu, piemēram, marinēšanu, kūkas cepšanu vai zupas vārīšanu.

Būtībā receptes pamatā ir improvizācija – der viss, kas šķiet sautējams vienā cepamformā. Turklāt – jo dažādāki dārzeņi, jo interesantāks rezultāts. Pat siers nav nepieciešams. Īpaši forši, ja liekat dažādu šķirņu ķirbjus – riekstu ķirbja mīkstums būs jo baudāmāks, ja ēdot trāpīsies arī šķiedraināki ķirbji un sulīgais kabacis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Noskalo un nomizo ķirbi. Kabaci un papriku droši vien mizot nav jēgas, bet burkānus gan notīra un noskalo. Sagriež visus dārzeņus vienāda izmēra gabaliņos, tad liek ieeļļotā keramikas cepamformā vai pannā ar vāciņu. Uzkaisa sēkliņas, pārslaka ar eļļu un balzamiko. Pievieno sāli un piparus. Visu cenšas apmaisīt, lai pāris minūtes iemarinējas.

Uzkarsē cepeškrāsni un cep 30-40 minūtes 180 °C  temperatūrā. Kad tikko izņemts no krāsns, var uzspiest ķiploka daiviņu smaržai un pikantumam.

Lai labi garšo!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.