Slinkais plovs aizņemtai saimniecei. Gatavojam cepeškrāsnī! 15
Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Gatavojot plovu pēc šīs receptes, droši varat aicināt viesus – plova pietiks visiem, turklāt tas būs tik gards, ka viesi lūgs papildporcijas.
Sastāvdaļas
2 sīpoli
2 burkāni
360 g tvaicētu rīsu
8–10 vistu kājiņas
3–4 ķiploka daiviņas
600–700 ml ūdens
Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Sīpolu nomizo, sagriež sīkos gabaliņos un liek pannā ar eļļu. To apcep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
Arī burkānus nomizo, sarīvē skaidiņās un tad, kad sīpols apcepies, ber uz pannas un apcep tos. Pieber sāli.
Atsevišķā traukā liek vistas kājiņas. Tās apber ar garšvielām, sāli un to visu rūpīgi ieberzē gaļā.
Rīsus rūpīgi noskalo.
Saceptos sīpolus un burkānus liek cepamajā traukā, vienmērīgi izlīdzinot pa to.
Rīsiem pievieno ķiploka daiviņas un liek nākamo kārtu.
Pannā, kur tika apcepti sīpoli un burkāni, ielej 4 glāzes ūdens. Pieber sāli un garšvielas plovam, uzkarsē.
Nākamo kārtu virs rīsiem cepešpannā liek vistas kājas, pa virsu lej pusi no pannā uzkarsētā šķidruma.
Cepešpannu pārklāj ar foliju un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 15 minūtēm pārbauda, vai ir pietiekami šķidruma. Ja nepieciešams, papildina ar pārējo šķidrumu no pannas.
Plovu cepeškrāsnī cep aptuveni stundu.
Lai labi garšo!