Slinkā Pavlova jeb bezē ar ogām. Deserts piecās minūtēs! 0
Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.
Pagatavošanas laiks: 5 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams
Bezē cepumi – 150 g
Jogurts bez piedevām – 400 g
Dažādas ogas (avenes, zemenes, mellenes, kazenes) – 500 g
Piparmētru lapiņas – 1 saujiņa
Pagatavošana
Pusi no ogām saspied vai sablenderē kopā ar daļu no piparmētru.
Sadrumstalo bezē cepumus.
1/3 bezē cepumu kārto uz šķīvja, pa virsu liec 1/2 jogurta un 1/2 ogu mērces.
Pāri ogām atkal kārto 1/3 bezē cepumu drumstalu, tad atlikušo jogurtu un ogu mērci.
Desertu noslēdz ar atlikušo bezē cepumu drumstalu kārtu, rotā ar piparmētru lapiņām.
Aikāgaršo ieteikums!
Šī deserta pagatavošanā vari izmantot lielu trauku vai arī vari gatavot desertu atsevišķos traukos.