Foto: Pexel

Lēcas 9


Lēcas ir vēl viens lielisks pākšaugu veids, kas ir bagāts ar uzturvielām. Viena porcija vārītu lēcu satur aptuveni 9 gramus olbaltumvielu un ļoti maz tauku. Līdzīgi kā pupiņas, lēcas ir arī lielisks šķiedrvielu avots, kas veicina labu gremošanu un palīdz kontrolēt apetīti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas 188
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 4
Lasīt citas ziņas

Pētījumi liecina, ka regulārs lēcu patēriņš uzturā var palīdzēt samazināt risku saslimt ar sirds slimībām, diabētu un dažiem vēža veidiem. Lēcas ir arī labs dzelzs, folāta un citu būtisku vitamīnu un minerālvielu avots.

Lēcas ir ļoti viegli iekļaut ikdienas uzturā. Tās var izmantot, lai pagatavotu garšīgus salātus, zupas, sautējumus vai pievienot tās graudaugiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.