Skudru pūznis – saldais prieks 0
KĀ GATAVOT
Smilšu mīklu izmaļ caur gaļas mašīnu. Katru tievo “desiņu”, kas izveidojusies malšanas procesā, kārto uz cepešpannas. Cep 150 grādus karstā cepeškrāsnī 10 min, līdz strēmelītes gaiši brūnas. Katliņā ielej iebiezināto pienu, pievieno sviestu un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Smilšu mīklas “desiņas” sadrupina un sajauc ar vārīto krēmu. Šo masu kārto kā skudru pūzni vai liek tortes formā. Pārlej ar izkausētu šokolādi, kam pievienots sviests un cukurs. Ja vēlas īpaši saldu našķi, kūku var pasniegt kopā ar iebiezināto pienu, iepildītu trauciņā. Rotā ar svaigām ogām, piemēram, kazenēm un dzērvenēm.
Gatavoja kafejnīcas “Rasols” galvenā pavāre LĪVA ANDERSONE