Ēdieni kafejnīcā “Rasols”. Rīga, Strēlnieku iela 9.   27/01/2016 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni kafejnīcā “Rasols”. Rīga, Strēlnieku iela 9. 27/01/2016 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Foto: Valdis Semjonovs

Skudru pūznis – saldais prieks 0

KĀ GATAVOT

Smilšu mīklu izmaļ caur gaļas mašīnu. Katru tievo “desiņu”, kas izveidojusies malšanas procesā, kārto uz cepešpannas. Cep 150 grādus karstā cepeškrāsnī 10 min, līdz strēmelītes gaiši brūnas. Katliņā ielej iebiezināto pienu, pievieno sviestu un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Smilšu mīklas “desiņas” sadrupina un sajauc ar vārīto krēmu. Šo masu kārto kā skudru pūzni vai liek tortes formā. Pārlej ar izkausētu šokolādi, kam pievienots sviests un cukurs. Ja vēlas īpaši saldu našķi, kūku var pasniegt kopā ar iebiezināto pienu, iepildītu trauciņā. Rotā ar svaigām ogām, piemēram, kazenēm un dzērvenēm.

Reklāma
Reklāma
mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 6
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

Gatavoja kafejnīcas “Rasols” galvenā pavāre LĪVA ANDERSONE

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.