“Skrundas lēdija” – biskvīta krēmkūka 0

Skrundā pilsētas svētkos notika arī biedrības “Siera klubs” rīkotais un Skrundas novada domes atbalstītais Kurzemes reģiona konkurss “Siera saldā torte”, kurā piedalījās 12 tortu cepējas no astoņiem novadiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

“Skrundas lēdija” 
2. vieta, autore Zane Stepanova

Biskvītam: 10 olas, 10 ēdamkarotes cukura, 8 ēdamkarotes miltu, 
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, tējkarote vaniļas cukura.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krēmam: 200 g Dundagas Ķimeņu siera, 200 g sviesta, 200 g cukura, 4 olu dzeltenumi, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 300 g mannas biezputras, citrona sula un miziņa.

Pildījumam: 200 g rabarberu, 150 g ābolu, 75 g cukura, 5 g ingvera.

Tortes apdarei: 200 g siera “Smiltenes Maazdamer”, 50 g pūdercukura, 120 g žāvētu plūmju, 200 g saputota krējuma, 50 g zemeņu.

Pagatavošana: Olas ar cukuru un vaniļas cukuru saputo stingrās putās. Viegli iecilājot, pievieno miltus un kartupeļu cieti. Cep 180 °C 15 minūtes; atdzesē. Izgriež vēlamo kūkas formu. Starp kārtām pilda krēmu, ābolu un rabarberu ievārījumu.

Pildījuma pagatavošana: rabarberus notīra un sagriež smalki, vāra ar cukuru, līdz izveidojas viendabīga masa; pievieno izvārītu ābolu biezeni un pierīvē ingveru. Abus biezeņus samaisa kopā, atdzesē un ziež kūkas kārtās kopā ar krēmu.

Krēma pagatavošana: uzvāra mannu un atdzesē, saputo ar olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru. Sviestu saputo ar cukuru viendabīgā masā, pievieno citrona sulu un miziņu, kā arī sarīvētu sieru. Abus krēmus saputo kopā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.