Cer atrast jaunas ķīmiskās sastāvdaļas garšas bagātināšanai 1
Eksperimenta laikā viskija darītāji cer precīzāk izzināt tā nobriedināšanas procesu, proti, to, kā koka mucās iepildītais spirts pārtop viskijā. Maisījumu struktūra var būt atšķirīga, kas varētu atklāt iepriekš par spirtu nezināmas lietas. Kad viskiju no kosmosa atgādās atpakaļ uz Zemes, ar to veiks virkni pārbaužu. Torijs pauž, ka eksperiments sniegs ieskatu arī par to, kā darbojas viskijā esošās sarežģītās molekulas terpēni, kas atbildīgi par garšas piešķiršanu, un palīdzēs atklāt jaunu informāciju, kā viskija nobriedināšanu ietekmē atšķirīga vide. Šajā gadījumā viena no šīm vidēm būs ārkārtīgi ekstremāla. Torijs arī cer, ka eksperiments ļaus “Ardbeg” viskija darītavai atrast jaunas ķīmiskās sastāvdaļas dzēriena garšas bagātināšanai, lai apgrozībā laistu jaunas markas dzērienus.
Tikmēr amerikāņu kosmosa pētnieku aģentūras “NanoRacks” tehniskais direktors Maikls Džonsons stāstījis, ka eksperimentā iegūtie rezultāti var ietekmēt arī vairākas citas nozares, ne tikai viskija darīšanu. Veicot šo mikrogravitātes eksperimentu ar terpēniem un citām molekulām, tostarp koka paraugiem, pētnieki noteikti iegūs jaunu informāciju par garšas veidošanos, kas var atstāt ietekmi arī uz pārtikas un smaržu ražošanu.