“Visumā var notikt arī ļoti dīvainas lietas” 1
Tradicionāli svaigi saražotais spirts koka mucās rūgst vismaz trīs gadus, kamēr to var dēvēt par viskiju. Skotu viskiju “Ardbeg” gan ietur krietni ilgāk – 8 līdz 15, bet dažkārt pat vēl vairāk gadu. Šajā laikā daļa viskija caur koka mucas porām izgaro, daļiņu dzēriena, kā mēdz teikt tā ražotāji, nosūtot arī jebkurai mistiskai kosmosa būtnei vai būtībai. Ņemot vērā to, ka muca “elpo”, viskijā var nonākt arī apkārtējais gaiss. Piemēram, Skotijas Ailas salā, no kuras nāk arī “Ardbeg”, jūtamas Atlantijas okeāna nianses – sāļums, kā arī aļģu un joda piegarša. Tieši mucas viskija darītāji dēvē par laba viskija un to atšķirīgo īpašību garantiem.
Pagaidām var tikai minēt, kā viskija garšu ietekmēs pudeļu planēšana bezgravitācijas stāvoklī un to “elpošana” Visuma dzīlēs. Vēl aptuveni gadu pētnieku rīcībā nebūs nekādu rezultātu. Taču līdz tam viņi šo eksperimentu izlēmuši nosvinēt ar īpašu viskiju “Ardbeg Galileo” – 12 gadus noturētu viskiju, kas būs kā cieņas demonstrēšana patlaban vēl kosmosā esošajam viskijam, tā presei paudis “Ardbeg” destilēšanas direktors Bils Lamsdens.