Foto – Timurs Subhankulovs

Sklandraušu recepte. Klasika no Kurzemes 1

Sastāvdaļas mīklai – 2 kg rupji maltu rudzu miltu, 0,5 kg kviešu miltu, 1 ēd. k. sāls, 3 – 4 ēd. k. eļļas, margarīna vai tauku, 3 – 4 ēd. k. rūgušpiena.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
11 km no mājām suns atrod un drošībā nogādā divus gadus vecu bērnu, kuru visu nakti izmisīgi meklēja policija
Rīgā piekauj trolejbusa šoferi, jo viņš atteicās izlaist pasažierus uz ceļa braucamās daļas 140
Lasīt citas ziņas

Kartupeļu pildījumam – 2 kg kartupeļu, 300 g biezpiena, 700 ml piena, 10 olas, 0,5 kg skābā krējuma, 200 g cukura, 1 ēd. k. sāls, ķimenes, kviešu milti.

Burkānu pildījumam – 3 – 4 kg burkānu, 10 olas, 700 g skābā krējuma, 300 g cukura, 1 ēd. k. ķimeņu, 1 tējk. sāls, kviešu milti.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienam litram ūdens pievieno sāli, taukvielas, rūgušpienu. Izmaisa ar koka karoti. Iemaisa rudzu miltus un pāris saujas kviešu miltu. Samīca biezu mīklu. Apviļā kviešu miltos un izveido veltnīti. Ļauj 15 – 20 min nobriest. Sagriež šķēlēs, tās izveltnē 1,5 – 2 mm biezās, apaļās plātnēs 8 – 10 cm diametrā. Izveido “žodziņu”. Sarīvē 1 kg zaļu kartupeļu, nospiež marlē, pieber ķimenes, sāli, noplaucē ar uzvārītu pienu. Otru daļu kartupeļu izvāra ar mizu, nomizo, samaļ kopā ar biezpienu. Abas masas liek bļodā, pievieno olas, krējumu, cukuru, kviešu miltus. Otram pildījumam burkānus vāra pusmīkstus, nomizo, sarīvē, pārpalikumus samaļ. Pievieno sakultas olas, krējumu, cukuru, kviešu miltus, sāli, ķimenes. Sklandu pamatnē vispirms ieklāj kartupeļu, virsū – burkānu masu. Pārkaisa ar ķimenēm. Krāsnī cep 30 min. Viegli pārkaisa ar cukuru. Ēd, piedzerot pienu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.