Šķiņķī ietīti jaunie kartupelīši vai kartupeļi ar sieru: ļoti garšīgi un vienkārši ēdieni 3
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kas gan vajadzīgs priecīgam vēderam un labam noskaņojumam kā garšīgs, sātīgs ēdiens, kas gatavots mājās? Lūk, divas brīnišķīgas jauno kartupelīšu receptes!
Šķiņķī ietīti kartupelīši
Sastāvdaļas:
• 500 g jauno kartupelīšu
• 200 g plānu kūpināta šķiņķa šķēlīšu
• 2 gurķi
• sauja bazilika lapiņu
• saišķītis diļļu
• sāls, pipari
• eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Rūpīgi nomazgātus kartupeļus izvāra, nokāš, nosusina un nedaudz apcep sakarsētā eļļā. Dilles sasmalcina un tajās apviļā apceptos kartupelīšus. Katram aptin šķiņķa šķēlīti, ko sasprauž ar koka irbulīti. Uz tā uzsprauž bazilika lapiņu un gurķa šķēlīti. Pārkaisa sāli un piparus.
Jaunie kartupeļi ar sieru
Sastāvdaļas:
• 600 g jauno kartupeļu
• 100 g Ementāles vai Čedaras siera
• 20 g sviesta
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ķiploka daiviņas
• neliels saišķītis bazilika
• svaigi malti melnie pipari
• sāls
Pagatavošana:
Kartupeļus nomazgā un noberž miziņu. Pārgriež šķērsām uz pusēm un apaļajiem galiem nogriež mazus galiņus, lai pusītes varētu stabili novietot uz pannas.
Cepamo pannu iesmērē ar sviestu un liek kartupeļu pusītes ar lielāko griezuma vietu uz leju. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes. Tikmēr smalki sarīvē sieru, sakapā baziliku, pievieno eļļu, spiedē izspiestas ķiploka daiviņas, pieber piparus, sāli un visu samaisa.
Kartupeļus izņem no krāsns un apgriež ar spicākajiem galiem uz leju. Tad uz kartupeļu virsmas uzklāj siera masu un atkal liek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm.