Foto: Shutterstock

Šķiņķī ietīti jaunie kartupelīši vai kartupeļi ar sieru: ļoti garšīgi un vienkārši ēdieni 3

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Kokteilis
Kādā krāsā jābūt naudas makam, lai piesaistītu finansiālo labklājību? Katrai zodiaka zīmei savs veiksmes tonis
Lasīt citas ziņas

Kas gan vajadzīgs priecīgam vēderam un labam noskaņojumam kā garšīgs, sātīgs ēdiens, kas gatavots mājās? Lūk, divas brīnišķīgas jauno kartupelīšu receptes!

Šķiņķī ietīti kartupelīši

Sastāvdaļas:

• 500 g jauno kartupelīšu
• 200 g plānu kūpināta šķiņķa šķēlīšu
• 2 gurķi
• sauja bazilika lapiņu
• saišķītis diļļu
• sāls, pipari
• eļļa cepšanai

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Rūpīgi nomazgātus kartupeļus izvāra, nokāš, nosusina un nedaudz apcep sakarsētā eļļā. Dilles sasmalcina un tajās apviļā apceptos kartupelīšus. Katram aptin šķiņķa šķēlīti, ko sasprauž ar koka irbulīti. Uz tā uzsprauž bazilika lapiņu un gurķa šķēlīti. Pārkaisa sāli un piparus.

Jaunie kartupeļi ar sieru

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 600 g jauno kartupeļu
• 100 g Ementāles vai Čedaras siera
• 20 g sviesta
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ķiploka daiviņas
• neliels saišķītis bazilika
• svaigi malti melnie pipari
• sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus nomazgā un noberž miziņu. Pārgriež šķērsām uz pusēm un apaļajiem galiem nogriež mazus galiņus, lai pusītes varētu stabili novietot uz pannas.

Cepamo pannu iesmērē ar sviestu un liek kartupeļu pusītes ar lielāko griezuma vietu uz leju. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes. Tikmēr smalki sarīvē sieru, sakapā baziliku, pievieno eļļu, spiedē izspiestas ķiploka daiviņas, pieber piparus, sāli un visu samaisa.

Kartupeļus izņem no krāsns un apgriež ar spicākajiem galiem uz leju. Tad uz kartupeļu virsmas uzklāj siera masu un atkal liek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.