Foto: Pexels

Kā apiet skaudības slazdu 2

Skaudības slazds slēpjas tajā, ka ar apbrīnojamu enerģiju tu vari tiekties pēc tā, kas tev patiesībā nav vajadzīgs. Visas jūtas un emocijas ir ļoti lipīgas, jo īpaši – laimes, prieka, pilnības stāvoklis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Kad redzi apmierinātu, priecīgu cilvēku, tu gandrīz uzreiz sāc vēlēties izbaudīt līdzīgu stāvokli un gandrīz automātiski tiecies uz to, kas ir šim cilvēkam vai ko viņš dara. Tev radusies ilūzija, ka šī lieta vai notikums ir viņa patīkamā stāvokļa avots.

Apbrīna (skaudība) ir smalks instruments.
CITI ŠOBRĪD LASA

Ja paskatās dziļāk, cilvēkiem, kurus tu parasti apbrīno, ir viena kopīga iezīme – viņi atrodas noteiktā stāvokli – ir priecīgi/laimīgi/apmierināti. Var rasties iespaids, ka tu gribi:

• darīt to, ko viņi dara
• lai tev būtu tas, kas viņiem ir
• lai tu būtu tāds, kādi ir viņi,
• lai dzīvotu tā, kā dzīvo viņi.

Bet patiesībā – tu vēlies būt tikpat laimīgs, priecīgs un apmierināts kā viņi. Apbrīna (skaudība) ir dzīves instruments, kas ved tevi uz dzīves baudīšanas stāvokli.

Īstais skaudības cēlonis ir vēlme piedzīvot absolūtu apmierinātību.

Tu taču neapskaudīsi cilvēku, kurš skumst, jūtas izmisis, dusmojas, ir greizsirdīgs, izjūt dvēseles sāpes, lai vai kas viņam piederētu un ko viņš darītu.

Nākamajā reizē, kad apskaud, atceries to un jautā sev: ko es patiesībā apskaužu? Ko es patiesībā apbrīnoju? Ko es patiešām tagad gribu, vēlos?

Jāsaprot, ka tu apbrīno prieka stāvokli un jāatrod tās lietas, kas sniedz prieku tieši tev! Tad skaudības slazdi tev nebūs bīstami.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.