Foto: Pexels

Kā sevī atpazīt skaudību 2

Skaudība var slēpties aiz dusmām, aizkaitinājuma, nicinājuma, nosodījuma, kritikas, ignorēšanas (apzinātas vienaldzības), noniecināšanas. Skaudībai ir tūkstoš maskas.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Veselam
Kā atbrīvoties no riebīgās “riepiņas” uz vēdera. Nosaukti 5 galvenie noslēpumi
Lasīt citas ziņas

Kad skaties uz cilvēku, kurš izraisa tevī jebkādas negatīvas jūtas vai domas, uzdod sev jautājumu – varbūt patiesībā tu apskaud viņu?

Kāpēc tā? Jo cilvēkā ir tikai divi galvenie virzītājspēki: vēlme (tieksme) un bailes (riebums). Jebkuras negatīvas emocijas ir vēlmju vai baiļu maska.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piemērs: “Mani kaitināja, kā draudzene skaļi smējās transportā, draugu kompānijā, darbā. Es domāju: „Kā viņai nav kauna? Viņa te nav viena! Kāpēc viņa tā atļaujas!” Es viņu nosodīju un, manuprāt, saprātīgi, jo man bija stingrs arguments – „tas, ko viņa dara, ir nepieklājīgi” (sabiedrība man piekristu).

Man bija vajadzīgs laiks, lai saprastu, kas slēpjas aiz manas (un sabiedrības) nepatikas. Viņas smiekli piesaistīja lielu uzmanību.

Patiesais mana aizkaitinājuma iemesls bija tas, ka apskaudu viņas spontanitāti, un vēl jo vairāk to, ka cilvēki pievērš uzmanību viņai, bet ne man, jo es nevarēju atļauties izpausties tik spilgti, brīvi un dabiski”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.