Skatītāja jautā šefpavārei: Kā zināt, cik daudz želatīna vajag uz puslitru ūdens? 5
TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” kāda skatītāja uzdeva jautājumu saistībā ar želatīnu: “Man te uz puslitru ūdens ir it kā rakstīts – tomāti želejā, ka vajag 4 ēdamkarotes, bet mūsu laikos jau tās karotes ir deserta un tādas…Man ir viena lielā karote, vai ieiet vesela paciņa?”
Uz skatītājas jautājumu atbildēja šefpavāre Ina Poliščenko, skaidrojot, kā viņa aprēķina želatīna daudzumu.
“Es labāk tomēr skatītos uz iepakojuma! Man ir tā formula, ka es uz litru ņemu 14 gramus, uz puslitru es ņemšu 7 gramus, jo 4 ēdamkarotes patiesībā ir diezgan daudz. Jo vienas ēdamkarotes svars ir it kā apmēram 15 grami, tas nozīmē, ka jūs ieliekat ļoti daudz želatīna, un arī karotes ir dažāda izmēra, kā jūs minējāt – lielākas un mazākas, un viņām tomēr ir atšķirība,” tā TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” skaidroja šefpavāre Poliščenko.
Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!