Skaistās un gardās maizītes “Uzplaukušas rozītes” 1
Mīklu gatavo, ieberžot miltos aukstu sviestu, pievienojot cukuru un izmīcot. Pieliek ūdeni un dzēstu sodu (citrona sulā ieber sodu un pagaida, kamēr tā reaģē). Izmīca mīklu un atstāj uz pusstundu.
Tikmēr gatavo pildījumu: ābolus nomazgā, pārdala uz pusēm, izņem sēklas un sagriež apmēram 3 mm biezās šķēlītēs. Uzvāra ūdeni, pieber cukuru un izvāra sīrupu. Tajā iemērc ābolu šķēlītes un pakarsē, līdz tās kļūst nedaudz mīkstas, bet neizjūk. Tas aizņem vien 20–30 sekundes. Rozītes apziež ar olu, pārkaisa ar cukuru un cep silikona cepamformiņās +200 °C aptuveni 25 minūtes.
Kā top atvērušās rozes
1. Mīklu izrullē 3 mm biezu un sagriež 4 x 18 cm taisnstūrīšos.
2. Viducī kārto atdzesētas ābolu šķēlītes ar miziņu uz augšu.
3. Ābolu šķēlītēm uzliek mīklas otru pusi.
4. Rozīti veido līdzīgi kā ruleti – saritinot mīklu ar ābolu šķēlītēm