Foto: A. Zhuravleva/Shutterstock

Skābo kāpostu zupa ar kūpinātu ribiņu 0

Sastāvdaļas
• 500 g skābo kāpostu
• 700 g kūpinātu ribiņu
• 2 burkāni
• sīpols
• pāris lauru lapu
• melnie piparu graudi
• sāls, malti melnie pipari

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Numereologi apgalvo: Nāves dienu var aprēķināt pēc dzimšanas datuma
Aizsaulē aizgājušais dzejnieks Jānis Peters bija izteicis pēdējo gribu… Tuvinieki to lūdz ņemt vērā!
Kokteilis
“Viņš man to stāstu izstāstīja, apliecinot, ka ir mans tēvs!” Guntars Račs pirmo reizi mūžā piezvanījis savam dēlam Dāvidam 6
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ribiņas sagriež mazākos gabalos, liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Nosmeļ putas. Pievieno lauru lapas, melnos piparus (var arī smaržīgos), sāli (ja ribiņas sāļas, tad to nevajadzēs) un vāra.

Pannā sakarsētā eļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Skābos kāpostus ieliek sietiņā, lai notek sula. Ar to varēs regulēt zupas skābumu.

Kad gaļa nāk nost no kauliem, to izņem no katla. Atkaulo, smalki sagriež.

Katlā liek kāpostus (var pirms tam mazliet sasmalcināt, ja gadījušies gari sarīvēti), burkānus ar sīpoliem. Vārīšanas ilgums atkarīgs no kāpostiem – kad tie mīksti, zupa ir gatava. Pievieno sagriezto gaļu.

Ar katru sildīšanu zupa kļūs gardāka. Tumīgumam līdz ar kāpostiem var pievienot grūbas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.