Skābētu rāceņu zupa 0
Sastāvdaļas:
Aitas vai cūkas gaļa
Skābēti rāceņi
Burkāni
Sāls, pipari, lauru lapas, skābs krējums
Šai zupai noder trekna gaļa – aitas gaļa vai cūkgaļa (ribiņas vai mugurkauls). Liek vārīties gaļu, pēc tam pievieno skābētus rāceņus, ko sagriež kubiciņos vai sarīvē. Jāņem vērā, ka rāceņi vārās ilgi. Vēlāk var pievienot diezgan daudz sarīvētu burkānu. Pieliek arī sāli, piparus, lauru lapas.
Zupai ir skābena garša. Pasniedz ar skābu krējumu. Lai būtu sāta sajūta, klāt piekož novārītus un apceptus kartupeļus.
Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām