Skābētu kāpostu salāti ar plūmēm. Recepte no Ances Annas Šternbergas jaunās grāmatas 0
Šos salātus cilvēki parasti vai nu ļoti mīl, vai arī pavisam nemīl! Tomēr tieši šī ir mana mīļākā recepte skābētu kāpostu iekļaušanai uzturā. Ceru, ka arī Jums tā atklās jaunu garšas buķeti fermentēto produktu pasaulē.
Kā gatavot:
Plūmes sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Garnē ar pētersīļa lapiņām un izbauda ceļojumu garšas pasaulē!
Piezīmes
Skābēti kāposti ir vērtīgs atradums veselam zarnu traktam. Tajos esošās labvēlīgās baktērijas uzlabo imunitāti, gremošanu un attīra organismu. Tomēr ar to iekļaušanu uzturā jābūt uzmanīgiem – vislabāk to darīt pakāpeniski, sākot ar nelielām devām. 150 g skābētu kāpostu satur apmēram 10 triljonus baktēriju. Salīdzinājumam: 50 g skābētu kāpostu satur vairāk probiotisko baktēriju nekā burciņa ar 100 probiotisko baktēriju kapsulām. Pat spēcīgākie baktēriju preparāti satur “tikai” 75–200 miljardus baktēriju, klasiski tie ir tikai 2,5–5 miljardi baktēriju uz vienu devu vai kapsulu.
Recepte no jaunās Ances Annas Šternbergas grāmatas “Topi vesels pavārgrāmata”, whitebook.lv