Foto autore: Ance Anna Šternberga

Skābētu kāpostu salāti ar plūmēm. Recepte no Ances Annas Šternbergas jaunās grāmatas 0

Šos salātus cilvēki parasti vai nu ļoti mīl, vai arī pavisam nemīl! Tomēr tieši šī ir mana mīļākā recepte skābētu kāpostu iekļaušanai uzturā. Ceru, ka arī Jums tā atklās jaunu garšas buķeti fermentēto produktu pasaulē.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot:

Kā mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Plūmes sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Garnē ar pētersīļa lapiņām un izbauda ceļojumu garšas pasaulē!

Piezīmes

Skābēti kāposti ir vērtīgs atradums veselam zarnu traktam. Tajos esošās labvēlīgās baktērijas uzlabo imunitāti, gremošanu un attīra organismu. Tomēr ar to iekļaušanu uzturā jābūt uzmanīgiem – vislabāk to darīt pakāpeniski, sākot ar nelielām devām. 150 g skābētu kāpostu satur apmēram 10 triljonus baktēriju. Salīdzinājumam: 50 g skābētu kāpostu satur vairāk probiotisko baktēriju nekā burciņa ar 100 probiotisko baktēriju kapsulām. Pat spēcīgākie baktēriju preparāti satur “tikai” 75–200 miljardus baktēriju, klasiski tie ir tikai 2,5–5 miljardi baktēriju uz vienu devu vai kapsulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepte no jaunās Ances Annas Šternbergas grāmatas “Topi vesels pavārgrāmata”, whitebook.lv 

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.