Skābētu kāpostu salāti ar diedzējumiem 0
Sastāvdaļas (4 porcijas)
• 4 ēdamkarotes skābētu kāpostu
• 2 Ķīnas kāposta lapas
• 3 ēdamkarotes diedzētu sēklu
• tomāts
• 2 seleriju kāti
• 3–4 ēdamkarotes skābā krējuma vai majonēzes
• šķipsniņa maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Ķīnas kāposta lapas sagriež garenos gabaliņos, tomātu – smalkos kubiciņos, seleriju kātus – plānās šķēlītēs. Pievieno skābētus kāpostus un diedzētas sēklas. Samaisa, pielej skābo krējumu vai majonēzi, pieber sāli un piparus.
Skābētie kāposti dod izteiksmīgu garšu jebkuriem svaigo dārzeņu un lapu salātiem.