Skābētu gurķu asorti. “Ēmužu” saimnieka recepte 0
Skābētu gurķu asorti
1,5–2 kg baklažānu, 2–3 kg kabaču, 10 kg gurķu, tomāti un patisoni.
Baklažānus un kabačus ievieto starp gurķiem trauka vidusdaļā, bet zaļos tomātus un patisonus – visā traukā. Trauka dibenā liek garšvielas, virs tām kārtu gurķu, tad garšvielas, zaļos tomātus vai patisonus, garšvielas, gurķus, patisonus utt., līdz trauks pilns.
Sālsūdeni pagatavo tāpat, kā skābējot gurķus bez citu dārzeņu piedevas.
Gurķu skābēšana
Gurķus skābē gandrīz kā kāpostus, bet rūpīgāk. Gurķus skābēju siltā laikā, lai tie ātri ieskābst, bet uzglabāju vēsās telpās. Gurķiem pieberu vairāk sāls, jo tajos ir mazāk cukura nekā kāpostos. Skābēšanai izvēlos vēlīnas šķirnes, vēlāk sētus, nepāraugušus gurķus. Atcerieties: vajadzīgs labs ūdens – ciets, bez smakas, garšas un krāsas – tas būtiski ietekmē gurķu kvalitāti.
Sāli izšķīdinu verdošā ūdenī (uz 10 l ūdens ņemu līdz 800 g sāls). Skābējot gurķus, ļoti svarīgi ir garšaugi. Protams, galvenais garšaugs ir dilles, tās lieku burkās ar visiem kātiem.
Neskopojos ar upeņu lapām, estragonu, baziliku. Vienmēr pa rokai ir mārrutku saknīte un ķiploks. Garšaugus kārtoju vienmērīgi starp gurķiem.
Mārrutku saknīti var sarīvēt un tad pievienot gurķiem.
Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”