Skābēti rāceņi
 – sena recepte 1

Šī recepte nākusi no seniem laikiem, kad kartupeļi vēl nebija atceļojuši no Amerikas un arī sāls bija liels dārgums.

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Lasīt citas ziņas

Rāceņus nomazgā, nogriež tievās saknītes jeb astītes. Lapām atstāj apmēram 10 cm garus kātiņus, jo skābēti tie ir garšīgi. Dārzeņus saliek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un vienu diennakti patur, lai ūdens izvelk rūgtumu.

Pēc tam ūdeni nolej, rāceņus noskalo, aplej ar tīru ūdeni un katlu liek uz uguns. Sāli pievieno pavisam maz. Kad ūdens gandrīz uzvārījies, katlu noņem no ūdens, izņem rāceņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Senāk rāceņus skābēja māla podos, tagad izmanto trīslitru vai mazāka tilpuma stikla burkas. Siltus, nesagrieztus rāceņus sapilda burkās, aplej ar aukstu novārītu ūdeni un pāris dienu patur istabā, lai ieskābst, tad nes uz vēsāku pagrabu. Nekādas garšvielas, kā arī sāli klāt neliek.

Skābētiem rāceņiem jābūt cietiem. No tiem var gatavot dažādus ēdienus vai grauzt tāpat.

Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.