Skābēti gurķi ar spirtu. Gurķīši saglabājas zaļi un un ir sevišķi garšīgi! 9
Nepieciešams
10 kg gurķu
Estragons
Upeņu lapas
Mārrutku saknes
Ķiploki
Dilles
Pārliešanai: 10 l atdzesēta vārīta ūdens, 600 g sāls, 100 g spirta.
Pagatavošana
Gurķus nomazgā, katru atsevišķi (!) ietin upeņu lapās un kārto ozola muciņā, starp gurķu kārtām iekaisa estragonu, ieliek notīrītu mārrutku
sakņu gabaliņus un ķiploku daiviņas. Aplej ar sālījumu – vārītā atdzesētā ūdenī izšķīdina sāli un pielej spirtu. Muciņu noslogo un ievieto
aukstā pagrabā.
Ja nav mucas, var izmantot trīslitru burkas.
Šādi skābēti gurķi būs tikpat zaļi kā rudenī un sevišķi garšīgi, iesaka pavārs un viesu nama saimnieks Aivars Varņeckis.